Tuesday, February 5

Two - Two !

Assalamualaikum .

K sebulan sekali baru aku nak post entry . Why Hanis whyyyyyy ? Korang tau tak law tu susah ? So makin lama makin kena jadi skema nerd bagai apa semua , itu makanya setiap hari kena belajar . Pffttt Hanis dah berubah menjadi orang yang rajin belajar . WhatTheFrogggg -,- Kesian stalker stalker aku , mesti gelisah nak tunggu aku update entry . Bajet retis habeeess hoii . Apa benda la yang aku membebel ni haihh so cut the crap !


Kalau surprise party untuk Wadik pada tahun lepas aku buat dekat Bukit Cherakah jadi untuk tahun ini , walaupun birthday dia sepatutnya pada 5 Februari tapi biasa broo long distance relationship what do you expect , so pada 2 Februari 2013 bersamaan dengan hari Sabtu yang lepas , bermula di The Challenger Sports Centre PJ maka satu sejarah baru akan tercipta . Hehh : / Alaa , tempat main futsal yang dekat IIUM PJ tu . Berhampiran dengan Jaya One tulaaaa .

Kalau korang tatau , hah sama la kuno macam Si Keim Bahrin hehe . Sorry Keim , terkutuk pula . Oh nampak mamat sepet yang dekat tengah tu ? Dia cinta - hati - mati Efnadia : p Dan jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada Napi kerana tanpa dia tidak tercipta la sejarah baru ini . Disebabkan dorang main futsal dari pukul 5-7PM maka aku dengan Diha ronggeng ronggeng la dekat Jaya One . Gossip gossip sampai Wadik call baru aku sedar dah pukul 7 lebih : )


Lepas habis dorang main futsal , kitaorang semua pergi The Garden Sunway Pyramid ! Alaa restoran yang romantik banyak hijau hijau tu , bak kata Diha la . Disebabkan aku dah booked untuk 20pax so kitaorang dapat la dinner dalam glass room . Romantik habesss bak hanggg ! Sebab bila masuk je dalam glass room ni semua kawan Wadik posing mauuuut untuk tangkap gambar . K baru aku tau yang lelaki pun gila camera  sebenarnya -,-

Dah kata surprise party mesti la si empunya diri tatau kan . Aku pun tatau la kadar kelembapan dia untuk teka pasal surprise ni ditahap mana . Mungkin ditahap yang membimbangkan . Aku plan benda ni semua dari bulan Oktober 2012 . Bukan semangat tapi merancang sesuatu untuk memastikan semuanya berjalan lancar bukan kerja yang mudah okay . Perlukan masa , pertolongan , ketenangan , keikhlasan , dan kewangan . Ggrrr dah macam karangan bahasa melayu pulaaa .


Tengah tengah makan tetiba muncul la si pembawa kek bersama keknya . Masih sama seperti 3 tahun yang lepas juga , kalau orang buat surprise party bagai ni nanti Wadik blushing tak hengat dunia . OMGLEEE ! Habis tiup lilin ucapan apa semua maka aku pun bergerak la pulang . Time ni dah pukul 9 lebih oh well rules and regulationnya aku kena balik before 7PM but for this time papa bagi exemption clause so kena balik before 10PM. So byebye Wadik , tinggal la kau bersama member-muu . Sobsss

Anak dara tak elok keluar malam malam . Nak nak aku yang drive sesorang , bahaya ya kawan - kawan . Korang nampak tak kad yang waiter tu pegang ? Hah itu next entry pula la aku update ceritanya . Disebabkan Wadik ni dah dapat upcoming birthday present so time surprise ni memang aku bagi kad tu jela . Actually dia bukan la kad tapi aku buat dia sebagai penganti kad ceitttt . Korang boleh baca entry Wadik disini untuk guess apa hadiah dia dapat tapi aku rasa hint yang dia bagi macam asdfghjkl sajo .


Hello hello orang kampunggg ! Happy Birthday to someone so terribly dear to heart , so special , so full of life , so pendek , so gem gem cit cit , so ( hoii what else do you want me to say hah ) , but basically to someone who has a handsome soul tettt . A big shout HAPPY BIRTHDAY TO MY WADIK ! You officially Twenty - Second ! *please sing together Selamat hari tua , selamat hari tua , selamat hari tua Wadik , selamat hari tuaaaaa lol .

Freaking out about the little things . May you have , a wonderful birthday today with your loved ones ( eheeem ! eheeem ! ) and may Allah bless you . Even with all the miles that separate , even with hectic schedules , even if we don't talk as often , we still remain close and I'm forever thankful for that . I hope our relationship , me and you as well will forever be just as tight amin amin .


Akhir kata , *feel like a boss terima kasih yang tidak terhingga kepada semua yang hadir di futsal saja atau di The Garden saja atau di both tempat untuk meraikan surprise party Wadik untuk tahun ini . K bapak skema siot -,- Thank you sooo much to UNITENIANS , Keim , Nasir , Afif Anuar , and Ariff for amazinggg day !

Memang aku dengan Diha jela yang perempuan , dah kata surprise party tu bermula dengan main futsal . Dorang berfutsal aku bergossip : ) Sebenarnya ada banyak gambar tapi aku malas nak letak , korang tengok la sendiri dekat FB Wadik atau dekat Instagram kitaorang okay .

Surprise Party :




4 comments:

Mira Cikcit said...

Perghh.. Aku rasa selama aku baca blog kau, ni la antara entry paling panjang dan entry paling nmpk bersunguh2 kau tulis.. HAHA..
BTW cepat kawen, x sabar nak makan nasi minyak korang

NADIA said...

Cinta hati mati?! Hahahaha over tauuuuu Hanis :D

Hanis Nasuha said...

Mira: Eleyh Mira kau perli aku habeeees ni hahaha! Lambat lagi nasi minyak tu. Kau dulu dengan Syafiq then baru aku :)

Hanis Nasuha said...

Ef: Hiperbola itu penting okay Ef hahaha

♥ Designed by ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ © 2014 | Best view with Google Chrome ♥